Dokument o Lordi

Finská produkční společnost Illume Oy získala práva na zfilmování příběhu vítězů soutěže Eurovize – skupiny Lordi. Film bude sledovat skupinu a jejího vedoucího Tomiho Putaansuua tedy Mr. Lordi poprvé z pohledu ze zákulisí. Součástí dokumentu budou archivní materiály z dětství Tomiho i samotného vzniku kapely.

Premiéra snímku je v plánu na jaro 2014. Natáčení bude probíhat ve Finsku, po Evropě a v Americe. Finance získali filmaři z finských financí i z fondů Evropské unie. Režisérem dokumentu je Antti Haase, který zná Mr. Lordi od malička.

„Když jsme byly děti, Tomi byl jediný kamarád, který chtěl být příšerou. Věřím, že příběh Lordi ukáže každému, že své sny nemá vzdávat bez ohledu na to, kolik ho čeká překážek,“ uvedl Antti.

„Chtěli jsme zvednout oponu a ukázat obraz kapely – realitu za maskami a kostými, která není někdy tolik atraktivní,“ dodal Mr. Lordi. „Nikdy jsme kameru nenechali přijít tak blízko. Antti je pro tenhle film dokonalý, jelikož ví, kde jsme já i kapela vyrůstali. Naše rodné domy jsou od sebe jen pár stovek metrů v Rovaniemi v Laponsku.“

Všechny fanoušky navíc může potěšit zpráva, že Lordi v současnosti pracují na novém studiovém album a že spolu s ním, vyjde najevo jméno nového bubeníka a klávesisty nebo klávesistky poté, co skupinu letos v srpnu opustila Awa.

Zdroj: Lordi.fi

Rubriky